Battery light??? - Forums at Modded Mustangs
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 17 Old December 8th, 2009, 05:57 PM Thread Starter
Regular
 
Join Date: Nov 2009
Location: cleburne tx.
Posts: 101
 
iTrader: 0 reviews
Battery light???

My battery light flickers or sumtimes even stays on under "heavy acceleration" batt stays charged, starts fine, replaced terminals, could it slightly be over charging? Would a high voltage make the light come on?? Thanks

2000 GT comp cams, bbk cold air intake, bbk headers, bbk h-pipe, steeda underdrive pullys, NX 150 shot, All blacked out!!!
Nostang is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 17 Old December 8th, 2009, 10:41 PM
mm's nitrous mod
 
SWEET2KSTANG's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: N.W. AR
Posts: 12,933
                 
iTrader: 8 reviews
i had same issue, not sure what it is. mine went away after i put my udp's on. now that i am going back to the stock set up, i am wondering if it will do the same thing.



project warhorse under construction
wagon burner built! track times coming soon!(04 lightning)

being built by MP2 Performance
follow shop builds on facebook at: MP2 Performance
SWEET2KSTANG is offline  
post #3 of 17 Old December 8th, 2009, 10:43 PM
Hardcore Enthusiast
 
Boostang's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Seale, Alabama
Posts: 1,747
 
iTrader: 0 reviews
Send a message via AIM to Boostang

If It Dont Flow It Wont Go!!!

forged pistons,teksid block and a romeo cast cranks for sale.. pm if interested..
selling them for next too nothing
Boostang is offline  
post #4 of 17 Old December 9th, 2009, 02:18 AM Thread Starter
Regular
 
Join Date: Nov 2009
Location: cleburne tx.
Posts: 101
 
iTrader: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by SWEET2KSTANG View Post
i had same issue, not sure what it is. mine went away after i put my udp's on. now that i am going back to the stock set up, i am wondering if it will do the same thing.
Let me know if it does... It's not realy bothering me to much jus was making sure wasn't gona blow up my battery or any thing!!

2000 GT comp cams, bbk cold air intake, bbk headers, bbk h-pipe, steeda underdrive pullys, NX 150 shot, All blacked out!!!
Nostang is offline  
post #5 of 17 Old December 9th, 2009, 11:17 AM
Hardcore Enthusiast
 
01KnightRiderGT's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Miami,FL
Posts: 1,896
     
iTrader: 0 reviews
Send a message via MSN to 01KnightRiderGT
i had the same issue but after i changed my altenator it went away, i guess its letting you know your altenator is going.



Black Stang Member #13
315's Crew Founder


My Track Videos
01KnightRiderGT is offline  
post #6 of 17 Old December 9th, 2009, 11:19 AM
I Poop Entirely Way Too Much
 
Join Date: Jun 2007
Location: Long Island NY
Posts: 8,739
           
iTrader: 0 reviews
The battery light comes one when your not holding/charging the battery fully. Whens the last time you changed your belt? Id at least remove it and clean it, dirt and stuff can cause it to slip. If that doesnt help and your belt is in good shape it may be your altenator.



Nothing says "were dating" like sticking your dick in her.
03_StangGuy is offline  
post #7 of 17 Old December 9th, 2009, 11:23 AM
Hardcore Enthusiast
 
ZenMGT's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Boca
Posts: 1,404
   
iTrader: 1 reviews
^^^+1 - haven't experienced on the stang yet,,but on all my other cars, when the batt. light came on it was a charging issue,,usually too low,,and usually the alternator was the culprit. Or an external voltage regulator if we have one on these cars.

GMS intake & plenum, 70mm frpp tb, UPR ss w/rockcrusher, UPR o/r X, frpp 3.73s, Predator'd
boringly stock........but running well
LZR RED CREW#15
ZenMGT is offline  
post #8 of 17 Old December 9th, 2009, 04:02 PM Thread Starter
Regular
 
Join Date: Nov 2009
Location: cleburne tx.
Posts: 101
 
iTrader: 0 reviews
I have an underdrive kit and I think it's making my tensener go out it wobbles alot! When i hit 3rd I hear a a slight belt squek, the belt is brand new tho???

2000 GT comp cams, bbk cold air intake, bbk headers, bbk h-pipe, steeda underdrive pullys, NX 150 shot, All blacked out!!!
Nostang is offline  
post #9 of 17 Old December 10th, 2009, 02:15 PM
mm's nitrous mod
 
SWEET2KSTANG's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: N.W. AR
Posts: 12,933
                 
iTrader: 8 reviews
Quote:
Originally Posted by Nostang View Post
Let me know if it does... It's not realy bothering me to much jus was making sure wasn't gona blow up my battery or any thing!!
not sure. my car was doing it on the stock pulley's when i was at 5k+ rpms and went away when i shifted to next gear.

Quote:
Originally Posted by 01KnightRiderGT View Post
i had the same issue but after i changed my altenator it went away, i guess its letting you know your altenator is going.
i still on the the same alt. it is the factory alt as well.



project warhorse under construction
wagon burner built! track times coming soon!(04 lightning)

being built by MP2 Performance
follow shop builds on facebook at: MP2 Performance
SWEET2KSTANG is offline  
post #10 of 17 Old December 10th, 2009, 04:29 PM
Enthusiast
 
Join Date: Apr 2009
Location: D.C.
Posts: 997
 
iTrader: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Nostang View Post
My battery light flickers or sometimes even stays on under "heavy acceleration" batt stays charged, starts fine, replaced terminals, could it slightly be over charging? Would a high voltage make the light come on?? Thanks
mine dose the same thing. been doing it since i had the car ...3 years ago.
alt hasnt quit. my radar detector has a battery voltage monitor. and it says my battery is fine. i dont think its the alt. because like i said its been fine for the last 3 years.
it only blinks under hard acceleration.

ForestGRN_Ghost is offline  
post #11 of 17 Old December 10th, 2009, 04:43 PM
MM Fanatic
 
slikirish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Parkersburg, WV
Posts: 3,219
               
iTrader: 2 reviews
It could easily be a belt slipping slightly, dropping charge in the battery for a moment and causing the light to flicker.

Do your headlights or interior lights dim at an idle?
slikirish is offline  
post #12 of 17 Old December 10th, 2009, 05:01 PM
I Poop Entirely Way Too Much
 
Join Date: Jun 2007
Location: Long Island NY
Posts: 8,739
           
iTrader: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by 03_StangGuy View Post
The battery light comes one when your not holding/charging the battery fully. Whens the last time you changed your belt? Id at least remove it and clean it, dirt and stuff can cause it to slip. If that doesnt help and your belt is in good shape it may be your altenator.
Quote:
Originally Posted by slikirish View Post
It could easily be a belt slipping slightly, dropping charge in the battery for a moment and causing the light to flicker.

Do your headlights or interior lights dim at an idle?
Like i said clean the belt if its in good shape before you start spending money.



Nothing says "were dating" like sticking your dick in her.
03_StangGuy is offline  
post #13 of 17 Old December 10th, 2009, 05:06 PM
Billy Weston
 
C MY 4D's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Poquoson, VA
Posts: 5,017
         
iTrader: 8 reviews
Send a message via AIM to C MY 4D
I would check the diode ripple. More than likely a diode is starting to fail.


TT Build in progress.......

Need work done to your car for a great price in Hampton Roads? Shoot me a PM.
C MY 4D is offline  
post #14 of 17 Old December 11th, 2009, 01:48 AM
MM Fanatic
 
Join Date: Dec 2006
Location: Bothell, Washington
Posts: 4,406
       
iTrader: 4 reviews
When my alt crapped out last month it did same thing. But it didn't blink it stayed on.

So i would go with what the other people said, check for belt slippage. Or a loose pulley, and bad tensioner should be replaced even if not the problem. I had one rip out of timing cover before... that was not fun.

2000 Black convertible GT: KB 18psi, and other goodies...
2006 Nissan Titan: Tow package, 4 inch lift. (The DD)
RyanGT is online now  
post #15 of 17 Old December 11th, 2009, 04:09 AM Thread Starter
Regular
 
Join Date: Nov 2009
Location: cleburne tx.
Posts: 101
 
iTrader: 0 reviews
I was messing around with my buddy in his gto last night and noticed when I hit it around 4500-5000 to red line it would flicker and my head lifts would dim.. So tommarow I'm gona change that tensioner and see what that does!

2000 GT comp cams, bbk cold air intake, bbk headers, bbk h-pipe, steeda underdrive pullys, NX 150 shot, All blacked out!!!
Nostang is offline  
post #16 of 17 Old December 14th, 2009, 07:08 PM
Enthusiast
 
95BlackStang's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: houston
Posts: 780
 
iTrader: 0 reviews
this is really weird mine does the complete opposite of wat you guys are saying, it usually comes on after i drive it for about 15 mins then everything goes dim and the needle drops to like 1/4 but when i accelerate to about 4-5k it turns off and everything gets normal


00 GT with the heart of a green machine!
99 Electric Green GT R.I.P.
95 GT vert....my first love sold!

Quote:
Originally Posted by BaznastyDave View Post
99-01 Cobra bumper with Mach spoiler and make all the girls panties wet.
95BlackStang is offline  
post #17 of 17 Old December 14th, 2009, 07:28 PM
MM Fanatic
 
slikirish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Parkersburg, WV
Posts: 3,219
               
iTrader: 2 reviews
that sounds like the alternator is going out. Not charging except when in the upper RPMs.
slikirish is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Forums at Modded Mustangs forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome