engine misses throughout driving speed range - Forums at Modded Mustangs
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 39 Old September 15th, 2007, 02:33 PM Thread Starter
Regular
 
Join Date: Jan 2007
Location: St. Petersburg, Florida
Posts: 103
 
iTrader: 0 reviews
engine misses throughout driving speed range

Kennhyy3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 39 Old September 15th, 2007, 02:38 PM
MM Fanatic
 
Join Date: Jan 2007
Location: Puerto Rico
Posts: 3,579
 
iTrader: 0 reviews
Send a message via AIM to El_Cangri Send a message via MSN to El_Cangri
more info plz...

like does it always happens?

when it happens etc?

Quote:
Originally Posted by Fryrice
One time I stuck my dick in my own butt by accident.




Dont laugh it was dark in the room.
El_Cangri is offline  
post #3 of 39 Old September 15th, 2007, 02:42 PM
I Post Entirely Way Too Much
 
Juggalo_X's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: South Western Ontario
Posts: 6,688
   
iTrader: 0 reviews
Send a message via AIM to Juggalo_X
1) plugged fuel filter
2)Faulty plugs or incorrect gap
3)timing off
4)Cracked distributor (if yah got one)
5)bad plug wires
6)exhaust leak
7)Low or uneven cylinder compression
8)weak or faulty coil
9)faulty ignition system
10)Vacume leakes at intake manifold
11)Dirty or clogged injectors
12)leaking EGR valve
13)EFI system malfunction in pcm.

all of these r possibilities.
Juggalo_X is offline  
post #4 of 39 Old September 15th, 2007, 02:45 PM
MM Fanatic
 
Join Date: Jan 2007
Location: Puerto Rico
Posts: 3,579
 
iTrader: 0 reviews
Send a message via AIM to El_Cangri Send a message via MSN to El_Cangri
i think u could continue going on lol...

more info about the prob would be valuable...

Quote:
Originally Posted by Fryrice
One time I stuck my dick in my own butt by accident.




Dont laugh it was dark in the room.
El_Cangri is offline  
post #5 of 39 Old September 15th, 2007, 02:45 PM
MM Fanatic
 
Join Date: Jan 2007
Location: Puerto Rico
Posts: 3,579
 
iTrader: 0 reviews
Send a message via AIM to El_Cangri Send a message via MSN to El_Cangri
have u gotten tune-ups?...

do u even take care of the car? (no offense intended)

Quote:
Originally Posted by Fryrice
One time I stuck my dick in my own butt by accident.




Dont laugh it was dark in the room.
El_Cangri is offline  
post #6 of 39 Old September 15th, 2007, 02:46 PM
I Post Entirely Way Too Much
 
Juggalo_X's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: South Western Ontario
Posts: 6,688
   
iTrader: 0 reviews
Send a message via AIM to Juggalo_X
Quote:
Originally Posted by El_Cangri
i think u could continue going on lol...

more info about the prob would be valuable...
its a high speed miss, those are all the possibilities that commonly cause this
Juggalo_X is offline  
post #7 of 39 Old September 15th, 2007, 02:57 PM Thread Starter
Regular
 
Join Date: Jan 2007
Location: St. Petersburg, Florida
Posts: 103
 
iTrader: 0 reviews
It starts missing when i step on the gas or when i slow down and then i
want step on it, that when you feel it missing. The mustang starts up
great, idles great. Change spark plugs 4 months ago, autolite copper.
Kennhyy3 is offline  
post #8 of 39 Old September 15th, 2007, 02:58 PM
I Post Entirely Way Too Much
 
Juggalo_X's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: South Western Ontario
Posts: 6,688
   
iTrader: 0 reviews
Send a message via AIM to Juggalo_X
Quote:
Originally Posted by Kennhyy3
It starts missing when i step on the gas or when i slow down and then i
want step on it, that when you feel it missing. The mustang starts up
great, idles great. Change spark plugs 4 months ago, autolite copper.
Change you fuel filter and run some seafoam in the tank to clean the injectors.
Juggalo_X is offline  
post #9 of 39 Old September 15th, 2007, 03:04 PM Thread Starter
Regular
 
Join Date: Jan 2007
Location: St. Petersburg, Florida
Posts: 103
 
iTrader: 0 reviews
Change the fuel filter 2 months ago.
Kennhyy3 is offline  
post #10 of 39 Old September 15th, 2007, 03:05 PM
I Post Entirely Way Too Much
 
Juggalo_X's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: South Western Ontario
Posts: 6,688
   
iTrader: 0 reviews
Send a message via AIM to Juggalo_X
Quote:
Originally Posted by Kennhyy3
Change the fuel filter 2 months ago.
have you changed the wires before? or coil?>
Juggalo_X is offline  
post #11 of 39 Old September 15th, 2007, 03:12 PM Thread Starter
Regular
 
Join Date: Jan 2007
Location: St. Petersburg, Florida
Posts: 103
 
iTrader: 0 reviews
Have not change the plug wires or the coil. If it is the wires, which ones
are the best. I have a 2002 mustang, with 53,000 miles on the car.
Kennhyy3 is offline  
post #12 of 39 Old September 15th, 2007, 03:14 PM
I Post Entirely Way Too Much
 
Juggalo_X's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: South Western Ontario
Posts: 6,688
   
iTrader: 0 reviews
Send a message via AIM to Juggalo_X
Quote:
Originally Posted by Kennhyy3
Have not change the plug wires or the coil. If it is the wires, which ones
are the best. I have a 2002 mustang, with 53,000 miles on the car.
MSD live wires are good. check out the vendor section. while ur at it get a screaming demon coil pack and u will not be disappointed :wink if you planning to mod. if not have some one diagnose your issue so u can buy what u need only.
Juggalo_X is offline  
post #13 of 39 Old September 15th, 2007, 03:30 PM Thread Starter
Regular
 
Join Date: Jan 2007
Location: St. Petersburg, Florida
Posts: 103
 
iTrader: 0 reviews
Mods i have so far are, Magnaflows dual exhaust cat-backs, off road
h-pipe, K&N CAI,18" wheels (Helo Rims). Loweing springs (C-springs).
Also install the 4.10 gears and the T-Loks. Blue Oval did the installatons.
Also had it tune, with the Predator tuner.
Kennhyy3 is offline  
post #14 of 39 Old September 15th, 2007, 03:31 PM
I Post Entirely Way Too Much
 
Juggalo_X's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: South Western Ontario
Posts: 6,688
   
iTrader: 0 reviews
Send a message via AIM to Juggalo_X
get the coil and wires :wink
Juggalo_X is offline  
post #15 of 39 Old September 15th, 2007, 04:21 PM
Regular
 
stang300a's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 247
 
iTrader: 0 reviews
just curious i thought we didnt have to change the plugs until 90-100k miles. why did u change em at 53k?

2004 Mustang 3.9L V6 with K&N intake, Dual Flowmaster Super 40s, Motoblue 42% Pulley, GT rear sway bar, drilled and slotted rotors, SCT tuner, Black FR500's 17 by 10.5 and 17 by 9, 4.10 motive gears and FRPP T-Lock.
stang300a is offline  
post #16 of 39 Old September 15th, 2007, 04:29 PM
I Post Entirely Way Too Much
 
Juggalo_X's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: South Western Ontario
Posts: 6,688
   
iTrader: 0 reviews
Send a message via AIM to Juggalo_X
Quote:
Originally Posted by stang300a
just curious i thought we didnt have to change the plugs until 90-100k miles. why did u change em at 53k?
better plugs :wink
Juggalo_X is offline  
post #17 of 39 Old September 16th, 2007, 12:25 PM
Regular
 
af00stang's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Davis Monthan AFB Tucson,Arizona
Posts: 232
 
iTrader: 0 reviews
spark plug

i was chang ing my spark plugs on my 00 gt and when i got to the forward driver side plug the bolt that holds down the coil is just spinning and i cant get it off.has anyone had this prob?if so how how did u fix it.the bolt is on the outeredge of my intake manifold.
Attached Images
File Type: jpg picture_041_747.jpg (37.9 KB, 40 views)
af00stang is offline  
post #18 of 39 Old September 17th, 2007, 09:50 AM
I Post Entirely Way Too Much
 
Juggalo_X's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: South Western Ontario
Posts: 6,688
   
iTrader: 0 reviews
Send a message via AIM to Juggalo_X
Re: spark plug

Quote:
Originally Posted by af00stang
i was chang ing my spark plugs on my 00 gt and when i got to the forward driver side plug the bolt that holds down the coil is just spinning and i cant get it off.has anyone had this prob?if so how how did u fix it.the bolt is on the outeredge of my intake manifold.
tighten it.
Juggalo_X is offline  
post #19 of 39 Old September 18th, 2007, 11:09 AM
Regular
 
af00stang's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Davis Monthan AFB Tucson,Arizona
Posts: 232
 
iTrader: 0 reviews
whether i tighten or loosen,the nut on the bottom doesnt grab and it just spins.i was told the nut is molded in the intake manifold.im tempted to grind the head of the bolt off.cuz that plug is f**k'd.
af00stang is offline  
post #20 of 39 Old September 18th, 2007, 11:11 AM
I Post Entirely Way Too Much
 
Juggalo_X's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: South Western Ontario
Posts: 6,688
   
iTrader: 0 reviews
Send a message via AIM to Juggalo_X
ok im not following what ur talking about post a pic before you start to do a hack job on your car dude.
Juggalo_X is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Forums at Modded Mustangs forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome