Service Engine Soon Light Is On 2004 Mustang V6 - Page 2
Forums at Modded Mustangs
Home Register FAQ Members List Calendar Timeslips Blogs Garage Gallery Auto Loans Search Today's Posts Mark Forums Read Auto Escrow


Go Back   Forums at Modded Mustangs > Mustang Forums > V6 Mustangs

ModdedMustangs.com is the premier Ford Mustang Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old November 16th, 2011, 10:47 AM   #21
I'm doing it wrong
 
Rich J's Avatar
 
89 5.0 fox
 
Join Date: Mar 2010
Location: Salt Lake City, Utah
Posts: 5,464
Rich J is just really niceRich J is just really niceRich J is just really niceRich J is just really niceRich J is just really nice
iTrader: 0 reviews
Default

Originally Posted by xtreme 2 View Post
yea, at 84k is when my EGR crapped out... gutted that shit...
I would have if I could. I got the "EGR insufficient flow" code or something like that. After pulling the EGR off and noticing it wasn't clogged at all someone told it me it was the DPFE sensor which fixed it right up.
__________________

Coming Soon: On3 Turbo and paint lol.
  Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old November 16th, 2011, 12:12 PM   #22
Hardcore Enthusiast
 
2011 GT Base Auto
12.76@113
 
Join Date: Nov 2008
Location: Tulsa, OK
Posts: 1,377
Blog Entries: 1
xtreme 2 will become famous soon enough
iTrader: -1 reviews
Send a message via AIM to xtreme 2 Send a message via MSN to xtreme 2 Send a message via Yahoo to xtreme 2
Default

Cleaned up the engine bay and not having the hard line makes it so much easier to get to the plugs, as well as when my passenger side header crapped out from the condenser drip
__________________


2011 GT 5.0L Auto
GT500 Mufflers | Lethal O/R H-Pipe | JLT Intake | MMD Hood Struts | UPR 91 Tune
12.76 at 113mph, 2.07 60' on stock tires
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old November 16th, 2011, 05:22 PM   #23
Authorized Vendor
 
AMDanBailer's Avatar
 
2004 Mach 1 - 2011 GT
 
Join Date: Oct 2009
Location: Malvern, PA
Posts: 2,024
AMDanBailer is a glorious beacon of lightAMDanBailer is a glorious beacon of lightAMDanBailer is a glorious beacon of lightAMDanBailer is a glorious beacon of lightAMDanBailer is a glorious beacon of lightAMDanBailer is a glorious beacon of light
iTrader: 0 reviews
Default

Any luck/updates, OP?

Your SCT tuner will definitely read your DTCs without a problem.
If you have any questions/concerns reading the codes, please feel free to contact our tuning specialists. They'd be happy to help you read and diagnose the DTCs.



Please feel free to PM me directly with any questions you might have in the future!
__________________
Dan Bailer | AmericanMuscle.com
Toll Free: 866.727.1266 | M-F 9AM-9PM EST | Sat 10AM-4PM EST
Bama Hotline: 888.226.9764 | M-F 9AM-5:30PM EST | Sat 10AM-4PM EST
GET UP TO $200 TOWARDS YOUR NEXT PURCHASE FROM AM!
Free Same-Day Shipping!
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old November 17th, 2011, 11:13 AM   #24
Regular
 
LoneWolf11's Avatar
 
2004 Ford Mustang 3.9L V6
 
Join Date: Dec 2010
Location: New Jersey
Posts: 79
LoneWolf11 is on a distinguished road
iTrader: 0 reviews
Default

will do chris

and thank you all, i haven't done it because I have been overwehlm at work with a lot of work to do. this saturday i will plug the tuner in and see what happens. the car has been running normal and better with the 87 performance tune from bama. this SES light came on after 90 miles driving after i had my 85,000 mile service done at ford. the ford service folks that did my car at the time said that everything is running good before the light ever appeared, unless they missed something.
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old November 18th, 2011, 11:13 AM   #25
Regular
 
BluV6's Avatar
 
2000 V6 Mustang
 
Join Date: May 2011
Location: Northern VA
Posts: 159
BluV6 is on a distinguished road
iTrader: 0 reviews
Default

Originally Posted by bluestang1724 View Post
autozone will also tell u what it is for free
True but theyre inaccurate sometimes, I went to them to diagnose a check engine light, they told me it had to do with something completely different than the actual problem ( bad air pump)
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old November 18th, 2011, 01:22 PM   #26
Hardcore Enthusiast
 
walt1120's Avatar
 
04 Stang 1.0Gallon V6
14.43 @96
 
Join Date: Mar 2010
Location: South Jersey
Posts: 2,267
walt1120 is a jewel in the roughwalt1120 is a jewel in the roughwalt1120 is a jewel in the rough
iTrader: 2 reviews
Default

Originally Posted by LoneWolf11 View Post
will do chris

and thank you all, i haven't done it because I have been overwehlm at work with a lot of work to do. this saturday i will plug the tuner in and see what happens. the car has been running normal and better with the 87 performance tune from bama. this SES light came on after 90 miles driving after i had my 85,000 mile service done at ford. the ford service folks that did my car at the time said that everything is running good before the light ever appeared, unless they missed something.
it only takes like 10 secs to scan for a code, its not a big project. you can do it next time you get in the car. Honestly shouldnt take more than 30 secs from the time you plug the tuner in and the time you take it out
__________________
2004 Bolt on & Cammed 3.9L V6
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old November 19th, 2011, 12:25 PM   #27
Regular
 
LoneWolf11's Avatar
 
2004 Ford Mustang 3.9L V6
 
Join Date: Dec 2010
Location: New Jersey
Posts: 79
LoneWolf11 is on a distinguished road
iTrader: 0 reviews
Default

checked it with the sct tuner and I only got a P0430 code. dont have time to research it but need your guys expert advice:

1. Is it life threatening on my car
2. does it need to be fixed ASAP or ignore until i have sufficent fund to replace it
3. i have the Pypes true dual exhaust x-pipe with street pro muffler and catalyic converter high flow kit from AM. could this be the culprit?
4. the car still run fine any effects down the road
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old November 21st, 2011, 09:59 AM   #28
Hardcore Enthusiast
 
2011 GT Base Auto
12.76@113
 
Join Date: Nov 2008
Location: Tulsa, OK
Posts: 1,377
Blog Entries: 1
xtreme 2 will become famous soon enough
iTrader: -1 reviews
Send a message via AIM to xtreme 2 Send a message via MSN to xtreme 2 Send a message via Yahoo to xtreme 2
Default

you have a bad cat...

"Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 2)"

Bank 2 is driver side, and the downstream o2 sensor is detecting an uneven flow...
__________________


2011 GT 5.0L Auto
GT500 Mufflers | Lethal O/R H-Pipe | JLT Intake | MMD Hood Struts | UPR 91 Tune
12.76 at 113mph, 2.07 60' on stock tires
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old November 21st, 2011, 10:17 AM   #29
Regular
 
LoneWolf11's Avatar
 
2004 Ford Mustang 3.9L V6
 
Join Date: Dec 2010
Location: New Jersey
Posts: 79
LoneWolf11 is on a distinguished road
iTrader: 0 reviews
Default

so to under stand correctly. the cataylic converter has crap out and needs to be fixed or replaced. jeez I sure hate Pypes as the high flow I have is pypes which it camed with the pypes true dual exhaust.

do you think the O2 sensor is the culprit here and maybe i need to buy the ntk sensor. I recall that the stock sensor was not long enough to connect to the converter so the installer gave me some generic brand to do the trick?

is this some sort of urgent matter that needs fixing?
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old November 21st, 2011, 10:54 AM   #30
Hardcore Enthusiast
 
2011 GT Base Auto
12.76@113
 
Join Date: Nov 2008
Location: Tulsa, OK
Posts: 1,377
Blog Entries: 1
xtreme 2 will become famous soon enough
iTrader: -1 reviews
Send a message via AIM to xtreme 2 Send a message via MSN to xtreme 2 Send a message via Yahoo to xtreme 2
Default

oh yea that can definitely be it. NEVER use anything other than Motorcraft o2 sensors. Bosch and other brands are truly junk and don't give correct readings.

Put the stock ones back in and get some wire extenders and see if that fixes the problem.

If it's a high flow cat I doubt it's gone out, probably the sensor behind the cat.
__________________


2011 GT 5.0L Auto
GT500 Mufflers | Lethal O/R H-Pipe | JLT Intake | MMD Hood Struts | UPR 91 Tune
12.76 at 113mph, 2.07 60' on stock tires
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old November 21st, 2011, 12:54 PM   #31
Regular
 
LoneWolf11's Avatar
 
2004 Ford Mustang 3.9L V6
 
Join Date: Dec 2010
Location: New Jersey
Posts: 79
LoneWolf11 is on a distinguished road
iTrader: 0 reviews
Default

which i had the stock ones for the 2 front ones, unfortunatly i dont have it. i was thinking about buying the AM ones, the NTK or what ever it is. Any suggestion or advice. The catt dont even have a year as this was install along with the true dual back in july.
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old November 21st, 2011, 01:18 PM   #32
Hardcore Enthusiast
 
2011 GT Base Auto
12.76@113
 
Join Date: Nov 2008
Location: Tulsa, OK
Posts: 1,377
Blog Entries: 1
xtreme 2 will become famous soon enough
iTrader: -1 reviews
Send a message via AIM to xtreme 2 Send a message via MSN to xtreme 2 Send a message via Yahoo to xtreme 2
Default

I would order from TousleyFordParts.com. Just ordered a replacement o2 sensor for mine and it was $39 plus shipping. Half the price of O'Reilly's and the dealership
__________________


2011 GT 5.0L Auto
GT500 Mufflers | Lethal O/R H-Pipe | JLT Intake | MMD Hood Struts | UPR 91 Tune
12.76 at 113mph, 2.07 60' on stock tires
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old January 3rd, 2012, 09:57 AM   #33
Regular
 
LoneWolf11's Avatar
 
2004 Ford Mustang 3.9L V6
 
Join Date: Dec 2010
Location: New Jersey
Posts: 79
LoneWolf11 is on a distinguished road
iTrader: 0 reviews
Default

dude, this is weird, but the SES light was off this morning. Is this normal. Car runs fine this the light came on in Nov. 10th.
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old January 3rd, 2012, 10:18 AM   #34
V6 BIOTCH
 
mustangmike!'s Avatar
 
2004,1994,1967
Nawz for you to know ;)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Texas
Posts: 6,930
mustangmike! is a jewel in the roughmustangmike! is a jewel in the roughmustangmike! is a jewel in the rough
iTrader: 2 reviews
Default

Sooo look back and read what guy said it was the O2 sensors ??
<< This Guy !

Im just a bad mofo like that ;p

Anyways, Ill +1 to the info above, tousley is a great place to order from !!! do it!
Nothing but ford oe o2's
And make sure your tune is correct to your exhaust set up...
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old January 3rd, 2012, 12:57 PM   #35
Regular
 
LoneWolf11's Avatar
 
2004 Ford Mustang 3.9L V6
 
Join Date: Dec 2010
Location: New Jersey
Posts: 79
LoneWolf11 is on a distinguished road
iTrader: 0 reviews
Default

I did a dtc with my sct tuner and the p0430 is still there, however, I turn the car on afterwards and the SES light was off. I will call BAMA/AM sometime this week to verifly. I have a copy of the invoice with my tune information and everything is accurate from what I stated when I filled out the questionaire after the purchase order
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old January 3rd, 2012, 02:45 PM   #36
V6 BIOTCH
 
mustangmike!'s Avatar
 
2004,1994,1967
Nawz for you to know ;)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Texas
Posts: 6,930
mustangmike! is a jewel in the roughmustangmike! is a jewel in the roughmustangmike! is a jewel in the rough
iTrader: 2 reviews
Default

Get w/ Chris the rep and see what they can do, might try a different tune just to double check that before you spend money. But chances are its a O2 problem. Especially since they gave you cheap ones
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old January 3rd, 2012, 02:54 PM   #37
Harvester of Sorrow
 
WickedSnake00's Avatar
 
404-car not found
 
Join Date: Aug 2010
Location: Freakin' cornfields, Columbus, IN
Posts: 16,581
WickedSnake00 has a reputation beyond reputeWickedSnake00 has a reputation beyond reputeWickedSnake00 has a reputation beyond reputeWickedSnake00 has a reputation beyond reputeWickedSnake00 has a reputation beyond reputeWickedSnake00 has a reputation beyond reputeWickedSnake00 has a reputation beyond reputeWickedSnake00 has a reputation beyond reputeWickedSnake00 has a reputation beyond reputeWickedSnake00 has a reputation beyond reputeWickedSnake00 has a reputation beyond repute
iTrader: 1 reviews
Default

Originally Posted by mustangmike! View Post
Anyways, Ill +1 to the info above, tousley is a great place to order from !!! do it!
Nothing but ford oe o2's
And make sure your tune is correct to your exhaust set up...
Make that +2 to Tousley. They've saved me so much in Cobra parts it's incredible. Most of the time since the stealership has to order the parts too, it's quicker to have Tousley ship them to me.

And nothing wrong with Bosch HOS's, seeing as I highly doubt Ford makes their own HOS's. The vast majority of sensors/non-unique components are just OEM re-branded. I can think of at least 4 places that re-brand the Delco 39MT starter for instance, and it's the exact same part no matter where you buy it.
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old January 3rd, 2012, 08:55 PM   #38
Banned
 
2003 Son1c Blue 4.6L
 
Join Date: Jul 2010
Location: Northern Virginia
Posts: 8,398
Blog Entries: 2
SON1C has much to be proud ofSON1C has much to be proud ofSON1C has much to be proud ofSON1C has much to be proud ofSON1C has much to be proud ofSON1C has much to be proud ofSON1C has much to be proud ofSON1C has much to be proud of
iTrader: 13 reviews
Default

you have a bad cat, i went through the same thing/code, it will get progressively worst most likely, just dont drive your car hard for the time being.
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old January 5th, 2012, 10:07 AM   #39
Regular
 
LoneWolf11's Avatar
 
2004 Ford Mustang 3.9L V6
 
Join Date: Dec 2010
Location: New Jersey
Posts: 79
LoneWolf11 is on a distinguished road
iTrader: 0 reviews
Default

how are you certain that it is a bad cats. as for the word "CATS". do you mean the Catheylic converter or is it the muffler.

AMChrisYoung, would it be okay if I shoot you my SCT/Bama Order # to you to see if one of your represenatative could verifly if my tunes are in accordance to the modded spec of what I mention on the online form?

The SES light is off now when I start the car, but the P0430 shows on the tuner.
  Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Forums at Modded Mustangs forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools


Threads Similar to: Service Engine Soon Light Is On 2004 Mustang V6
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Battery Light/Service engine soon light Genevieve! 99 - 04 21 March 12th, 2011 10:51 AM
Service Engine Light DanishStallion 99 - 04 6 July 7th, 2009 12:56 PM
My Mustang Has No Power, Service Engine Light Is On, etc. Need some Help! BrandonRoy V6 Mustangs 3 December 19th, 2008 05:55 AM
Service Engine Light PowerShiftz02GT 99 - 04 13 May 20th, 2008 09:28 PM
Dam Service Engine LIght on AGAIN!!! jrfan4life 99 - 04 31 March 30th, 2007 10:11 PM



All times are GMT -4. The time now is 01:44 PM.
Modded Mustangs is ©2005-2008, All Rights Reserved, And is Not Affiliated with Ford Motor Company.
Forum is powered by vBulletin ©2000 - 2014, Jelsoft Ent. Ltd. & SEO by vBSEO 3.3.2 ©2009, Crawlability, Inc.

powered by vBulletin ©2000 - 2014, Jelsoft Ent. Ltd.