91 Vacuum Leak - Forums at Modded Mustangs
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old December 3rd, 2016, 09:00 PM Thread Starter
Troy McClure
 
WickedSnake00's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Freakin' cornfields
Posts: 21,578
                     
iTrader: 1 reviews
91 Vacuum Leak

Long shot since I know hardly anyone frequents here-

I found a vacuum leak on the 91 we just picked up. There's a hose that comes from below the lower intake up to where the lower and upper intake meet. There it has an "F" shaped fitting in it, with one hose going to the upper intake. The problem is the other end has nothing on it. No hose, no plug, nothing. Where is this supposed to connect to? I can't find any good diagrams for an 8-plug Mustang.


As an aside, has anyone had issues with the FL-1A oil filters wanting to weep at the base unless you tighten the hell out of them?
WickedSnake00 is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old December 3rd, 2016, 09:54 PM
Enthusiast
 
Join Date: Jun 2014
Location: Columbus, IN
Posts: 976
 
Garage
iTrader: 3 reviews
Quote:
Originally Posted by WickedSnake00 View Post
Long shot since I know hardly anyone frequents here-

I found a vacuum leak on the 91 we just picked up. There's a hose that comes from below the lower intake up to where the lower and upper intake meet. There it has an "F" shaped fitting in it, with one hose going to the upper intake. The problem is the other end has nothing on it. No hose, no plug, nothing. Where is this supposed to connect to? I can't find any good diagrams for an 8-plug Mustang.


As an aside, has anyone had issues with the FL-1A oil filters wanting to weep at the base unless you tighten the hell out of them?

I am useless on the vacuum leak. As for the FL-1A, that is what is run on my dads 93 F150 and he has never had an issue with any sort of leak, it has 300k on it, and he always uses a motorcraft filter and valvoline oil.

I have an FL-1A on my relocation for the 4.3 that I'm dropping into my 03, and on the testing outside of the car, I had no issues with it. Have not run it on my 03.

I know neither of these is the exact setup you have but still good to know IMO.

2003 Redfire & Black V6. Full suspension, 8.8 w/ 4.10s, tuned. 4.3L stroker + turbo capable of 550 hp soon

DD: 2015 SHO PP, 12.87 @107 1/4 mile (1.8 60') on 93 octane tune/CAI only. SAE corrected: 369.4/451.4 on E20, full Bolt On
Derfdog15 is offline  
post #3 of 5 Old December 4th, 2016, 11:23 AM Thread Starter
Troy McClure
 
WickedSnake00's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Freakin' cornfields
Posts: 21,578
                     
iTrader: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by Derfdog15 View Post
I am useless on the vacuum leak. As for the FL-1A, that is what is run on my dads 93 F150 and he has never had an issue with any sort of leak, it has 300k on it, and he always uses a motorcraft filter and valvoline oil.

I have an FL-1A on my relocation for the 4.3 that I'm dropping into my 03, and on the testing outside of the car, I had no issues with it. Have not run it on my 03.

I know neither of these is the exact setup you have but still good to know IMO.
For what it's worth I've only noticed it on the 2.3 blocks, everything else seems fine. The last one, and it was a fresh reman 2.3, you had to put almost a turn and a half on it past seated before it would stop leaking. Base was smooth to the touch, no double gasket, same experience with several filters, all Motocraft FL-1A. Just thought it was odd.
WickedSnake00 is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 Old December 4th, 2016, 05:32 PM Thread Starter
Troy McClure
 
WickedSnake00's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Freakin' cornfields
Posts: 21,578
                     
iTrader: 1 reviews
Update: I think I figured out what it connects to. I believe it goes to the line that goes across the firewall to the passenger side.

...now of course we'll see how it idles once the RTV cures and I can refill the coolant system.
WickedSnake00 is online now  
post #5 of 5 Old December 4th, 2016, 08:41 PM
Enthusiast
 
Join Date: Jun 2014
Location: Columbus, IN
Posts: 976
 
Garage
iTrader: 3 reviews
Good luck, hope you get it all sorted out!

2003 Redfire & Black V6. Full suspension, 8.8 w/ 4.10s, tuned. 4.3L stroker + turbo capable of 550 hp soon

DD: 2015 SHO PP, 12.87 @107 1/4 mile (1.8 60') on 93 octane tune/CAI only. SAE corrected: 369.4/451.4 on E20, full Bolt On
Derfdog15 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Forums at Modded Mustangs forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome