Cold Idle Question - Forums at Modded Mustangs
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old August 24th, 2019, 07:51 PM Thread Starter
Newbie
 
06 Mustang GT's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Madison,Ct.
Posts: 24
 
iTrader: 0 reviews
Hey guys, My 06 GT only has 17k miles and is perfectly maintained and runs great except for a slight idle fluctuation just after it’s started and goes away if you tap the gas pedal or it’s warmed up. The car has a K&N intake, Diablosport Predator tune and Moroso axle back spiral flow exhaust. No CEL or any other issues at all. I cleaned the throttle body, but didn’t remove it so it is possible the back of it needs to be cleaned (which I am going to do next) and the MAF looks perfectly clean. It has new plugs and with only 17k miles I can’t see the O2 sensor being bad. Just wondering if anyone here has experienced the same thing. Sorry for the long post but I wanted to give you all of the details. Thanks a lot!

Last edited by 06 Mustang GT; August 25th, 2019 at 04:33 AM.
06 Mustang GT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old August 24th, 2019, 10:42 PM
I Post Entirely Way Too Much
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 22,744
                     
iTrader: 8 reviews
I'm guessing you are talking about a high idle? Any car is going to have that happen when it is first started when cold.
BA Mustang is offline  
post #3 of 4 Old August 24th, 2019, 11:45 PM Thread Starter
Newbie
 
06 Mustang GT's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Madison,Ct.
Posts: 24
 
iTrader: 0 reviews
When I start it up it idles smoothly right around 700 rpm but after 10-15 seconds the rpm’s surge up about 150-200 rpm’s until I tap the gas or put it in drive.
06 Mustang GT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 Old August 25th, 2019, 02:39 AM
Resident Headbanger
 
Bullitt95's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Cyprus
Posts: 2,409
     
iTrader: 0 reviews
Sounds normal but I suggest you remove the TB and clean it thoroughly.


2006 GT Deluxe - 5MT - 12.52 @ 109.33
311rwhp 328rwtq with stage 1 bolt-ons
Bullitt95 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Forums at Modded Mustangs forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome