97 GT P0232 help - Forums at Modded Mustangs
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 9 Old May 15th, 2015, 10:58 AM Thread Starter
Regular
 
Moe4860's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: CA. 92707
Posts: 59
 
iTrader: 0 reviews
97 GT P0232 help

Hi to everyone out there...
So here's my issue....this morning tried to wake the beast up and i noticed the fuel pump did not turn on...car would not start because of that. P0232 is the code i got when i scanned the pc.

I recently replaced the relay module in the fender and that made it work for about 1-2 weeks. Before i replaced that i ran a pressure test to check that the fuel pump was still working and it met the minimum requirement.

Not sure what else to do here? Can it be a bad pcm? How do you check the inertia switch? The car does have an sct tune. I've already restored stock tune and upload new tune and still no pump turning on...
Moe4860 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 Old May 15th, 2015, 03:03 PM
Regular
 
97Roush's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: NH
Posts: 218
 
iTrader: 0 reviews
Not sure if it would help, but theres that button behind the driver side tail light? I had that same issue once and when I pressed that I was all set to go. Just a quick check

"Ford came under fire when a memo revealed that the automaker had decided it would be cheaper to pay off lawsuits for any Pinto deaths than to pay for a redesign of the vehicle."
97Roush is offline  
post #3 of 9 Old May 15th, 2015, 03:12 PM Thread Starter
Regular
 
Moe4860's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: CA. 92707
Posts: 59
 
iTrader: 0 reviews
Yeah the inertia switch wasn't tripped so i couldn't push on it. Any other thoughts?
Moe4860 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 9 Old May 15th, 2015, 04:26 PM
Enthusiast
 
96gtstang&V6's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Tucson, AZ
Posts: 894
 
iTrader: 3 reviews
Would there be a fuse that may have popped that might have something to do with it?

2002 mustang v6- Auto, K&N CAI, Flowmaster dual exhaust, Black bullits dd

1996 mustang gt- 5spd, black, cobra hood, stock

November Birthday Club Founder

Old username: 97gt

www.discounttiredirect.com
96gtstang&V6 is offline  
post #5 of 9 Old May 15th, 2015, 05:14 PM Thread Starter
Regular
 
Moe4860's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: CA. 92707
Posts: 59
 
iTrader: 0 reviews
All. Fuses are good.
Moe4860 is offline  
post #6 of 9 Old May 15th, 2015, 06:43 PM
Enthusiast
 
96gtstang&V6's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Tucson, AZ
Posts: 894
 
iTrader: 3 reviews
have you tried cleaning the ccrm? it could be bad pcm or a short in the wiring.

have you checked fuel pressure?

2002 mustang v6- Auto, K&N CAI, Flowmaster dual exhaust, Black bullits dd

1996 mustang gt- 5spd, black, cobra hood, stock

November Birthday Club Founder

Old username: 97gt

www.discounttiredirect.com
96gtstang&V6 is offline  
post #7 of 9 Old May 16th, 2015, 12:21 AM
MM Fanatic
 
07gtS197's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Naples, Fl
Posts: 4,467
Blog Entries: 3
     
iTrader: 5 reviews
Swap out the relay with another one to verify the new one isnt your culprit


Sent from AutoGuide.com Free App

07 GT Tungsten Gray

02 GT Mineral Gray

98 Crown Vic P71
07gtS197 is online now  
post #8 of 9 Old May 16th, 2015, 11:59 PM
Regular
 
Join Date: Jul 2010
Location: Virginia Beach, VA
Posts: 136
 
iTrader: 0 reviews
Go to your CCRM connector. Install a jumper from pin 11 (Yellow - 12v source), to pin 5 (Dk Grn/Yel - to fuel pump). If your pump doesnt come on verify you have 12v on pin 11. If so, either the relay is done or your pump is done. Could be a few more things, but that requires more in depth troubleshooting. Let me know if you want some detailed schematics and I can email them to you.
soupnutz is offline  
post #9 of 9 Old May 17th, 2015, 01:44 AM Thread Starter
Regular
 
Moe4860's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: CA. 92707
Posts: 59
 
iTrader: 0 reviews
Soupnutz you are the man!..jumped the wire and it turned out as a bad pump since the ccrm was just replaced a month ago...put in a new pump and im growling at 4 bangars al l over again.! Thanks to everyone who contributed.
Moe4860 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Forums at Modded Mustangs forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome