Forums at Modded Mustangs - Reply to Topic
Thread: Warm Starting Issues Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Forums at Modded Mustangs forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
November 29th, 2018 12:48 PM
WickedSnake00 Ok so to get this straight-

Cold start after sitting - fine.

Warm start - won't start.
Warm start w/jump - will start.

Under those circumstances I would look at something electrical, especially if it could be affected by heat. Get it into the no start condition and start checking voltages. Battery, coil, ignition, all of that. See what part isn't doing it's job, or what isn't getting voltage. Maybe even load test the battery in that condition.
November 15th, 2018 09:55 AM
wyldside74
Warm Starting Issues

Hi everyone I have a question regarding my 1989 Mustang GT with a Trickflow top end kit. When I installed the kit I replaced just about everything, right down to a short block. I ran fine for about 4 years now. I seem to have an issues with it starting, it will start cold and run beautiful, but when it warms up or runs for a good 30 minutes it won't restart till it gets cold, usually the next day I try. I did replace all plugs, wires, coil, Dizzy, the module on the Dizzy.

It doesnít even want to turn over, just completely dead, no clicking nothing.

First test I did was a trial and error, I took it for a 20 mile trip it's been running and won't start and its warmed up I put a charger on it and it will start about an hour later the engine is still warm.

Next test was same trip 20 miles brought it home won't start let it sit overnight, the next day fires right up.

The next day it starts fine so I tried running a code scanner on it and no codes but I won't start until I jump it with my truck or jump pack, I donít take the car for a ride, I donít let it get hot or even warm just shut it off and grab the code scanner, very weird I think.

I am looking for some help on what it could be? The battery is about 15 months old, the coil has about 300 miles on it. I'm at a loss.

I ca hear the fuel pump turn on, so I eliminated that off the list.

Could it be coil? How about the starter? Alternator?

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome