Forums at Modded Mustangs - Reply to Topic
Thread: No fuel pressure, Fuel gauge went above full and stayed. Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Forums at Modded Mustangs forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
July 10th, 2007 07:58 PM
ujslost The electrical system has a fuel pump control relay controlled by the powertrain control module (PCM) which provides power to the fuel pump through an inertia fuel shutoff switch which is normally closed. The electrical system provides power to the fuel pump through two relays:
fuel pump relay and powertrain control module relay.

Locate fuel pump relay in the engine compartment power distribution center and remove fuel pump relay.

July 10th, 2007 06:16 PM
woodz72 I'll check for the relay under the hood see if I can spot it out. Fuses are good and I get 6.5V on both sides of the inertia switch. I'll check for corrosion. I appreciate all the help.
July 10th, 2007 04:05 PM
Juggalo_X well check the fues for the fuel pump to be sure that its not corroded or bad and causing resistance. otherwise the relay is most likely in line. also check the inertia switch. it could be bad.
July 10th, 2007 03:59 PM
HMUSN I believe that the relay is bad as well... same thing happened to my SHO.

it isn't in the box but it should be near the box under the hood..



July 10th, 2007 03:56 PM
woodz72 No fuel pump relay in the box under the hood. Owners manual doesnt mention it either. I think the relay will be my problem when I locate it.
July 10th, 2007 03:52 PM
Juggalo_X relay is bad, i beleive its under the hood in the fuse box look at your owners manual it tells you the location. if not you have corrosion some where in the wire or harness
July 10th, 2007 03:49 PM
woodz72
No fuel pressure, Fuel gauge went above full and stayed.

I'm having a fuel pump problem I have a 96 GT. It has been parked for awhile so when I went to start the car the battery was bad I tried boosting it no go but I did notice the fuel gauge went above the full mark and stayed there. I installed a good battery but cant get it to start I can add fuel through the intake and it will fire up and run till that fuel is burned. When I turn on the key switch the fuel pump isnt running and I have no fuel pressure at all. I checked the voltage at the pump which is 6.5 volts the voltage at the fuel pump kill switch in the trunk is also at 6.5 volts. Voltage seems too low and I cant find a fuel pump relay. I have also noticed a clicking on the passenger side of the engine when the key is turned on (about 3 clicks) never heard it before unless the fuel pump hum disguised it. considering the fuel gauge went to full and stayed and the pump isnt kicking on I thought the pump was down but the voltage makes me think its something electrical possibly caused from the boosting. Any help would be greatly appreciated.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome