Modded Mustang Forums banner

1 - 20 of 29 Posts

·
Registered
Joined
·
2,308 Posts
Discussion Starter #1
Just need help brainstorming what to check. Due to the exhaust i cant pinpoint front or back.
Ive checked panhard bar, front bearings, a arms. This started before the LCA install.

Sometimes it does ot alot, sometimes not very much. I dont get it and its drivimg me nuts at 430am driving to work.
I also have a vibration and noise in the rear when at an idle...sometimes. is this just the driveshaft?
 

·
Registered
Joined
·
1,381 Posts
What kind of driveshaft is it? Did you apply grease to the sides of the lca bushings before you installed them?9
 

·
Registered
Joined
·
2,308 Posts
Discussion Starter #3
Its been going since before lca install, but yes, i lubed em.

Factory driveshaft. That vibration has been going on for about three momths.
 

·
Registered
Joined
·
1,381 Posts
Check and lube your panhard rod and uca. You could have a bad joint in your ds.
 

·
Registered
Joined
·
2,308 Posts
Discussion Starter #5
im going to drive it later and tie a camcorder to the undercarraige somewhere so that i can at least start pinpointing where its at. im 75% sure its the back.
and i just relubed panhard bar as i was hoping thats what it was. it wasnt.

how do i check for bad joint?
 

·
Registered
Joined
·
1,381 Posts
Grad the driveshaft and try to move it from side to side watching both joints. There should be very(and i mean very) little to no play in the shaft from side to side. My personal opinion is to replace the junk 2pc shaft and get a 1pc.
 

·
Registered
Joined
·
154 Posts
Trying squirting some WD40 or other silicone spray into the rubber part of the rear exhaust hangers (the part that the rods welded to the pipe fits into.)
 

·
Registered
Joined
·
2,308 Posts
Discussion Starter #9
well, the noise is more like a "chirp" then a squeak. after i get back from dentist today i will investigate farther.
i have been reading around and sounds like both my noises could be a result from the driveshaft like blackbird mentioned.
 

·
Premium Member
Joined
·
1,416 Posts
One thing you might want to check, is to see if the rear exhaust hangers are up againts the chassis.. I never got my exhaust back forward after doing some work one time, and it made a very strange sound everytime I hit a bump..

If you can't afford a new driveshaft, I have my old one (8,000 miles on it) sitting around. We could figure something out. If your interested PM me.
 

·
Registered
Joined
·
138 Posts
If you've got an adjustable UCA, make sure it's got plenty of grease in it. I had that same problem and it just needed grease.
 

·
Registered
Joined
·
2,308 Posts
Discussion Starter #12
thanks for the brainstorm help.

i will check exhaust hangars as two of you have said. i did change my axlebacks few weeks ago but the chirp just started few weeks ago.

i dont have an adjustable UCA.


elleanor - is this an aftermarket or factory driveshaft you have?
 

·
Premium Member
Joined
·
1,416 Posts
Its the factory one.. its the one I took out of my car when I put my AL one in.. I know, nothing special, but if yours is junk and you need one, I would be willing to help you out by giving you mine, just pay the shipping..
 

·
Registered
Joined
·
3,260 Posts
I will bet its the hangers..I get a vibration rattle from my axle back every so often..not very often..and a quick blip of the gas makes it stop..
 

·
Registered
Joined
·
2,308 Posts
Discussion Starter #15
not looking for anything special. is there any changes between the 06 model and your 08?


i gotta go get groceries with the wife, then go to langley with the wife for a doctor appointment. once i get back i will put my car up and ramps and see if i can move driveshaft, see anything messed up. im going to try to tie a camcorder to where it can see the driveshaft. i will let you know later tonight elleanor, and i really appreciate the help
 

·
Premium Member
Joined
·
1,416 Posts
No problem...

When my hangers started touching was right after I hit some massive train tracks.. It was brutal, and then I could hear some loud noise, I pulled over because I thought I broke something in the rearend.. I couldn't see anything, so I limped it home, and when I got under it, thats what I found.. I must of been very close after installing the shorties, and the train tracks bumped it all back.. I could see where the hangers where touching on the car..

Hopefully thats all it is!
 

·
Premium Member
Joined
·
1,416 Posts
I think the driveshafts are the same from 08-06, When you order up a AL shaft it looks like they all work from 05-09.

Maybe someone else can give a little better answer.
 

·
Registered
Joined
·
2,308 Posts
Discussion Starter #18
i just checked my exhaust hangars on the axlebacks, they were good. i will check the others when i get home
 

·
Slow 3v
Joined
·
1,081 Posts
Did you ever figure out the issue? I'm having three same chirping sound and I am going insane. It started after I installed my borla cat back but I have taken it on and off twice now, checked that nothing is rubbing and it still makes the damn sound. Def exhaust chirp though. I contacted borla and they are sending me a new driver side muffler to see if its a bad weld or something inside causing this.
 

·
Registered
Joined
·
3,260 Posts
i have the same issue..I put my pype bombs on..before I lined them up it would only happen every so often..Now if I get on it it will start to make a vibrating sound like its rattling off the frame or something. I havnt gone under there to see if I can tell if its hitting anything or not..it is annoying
 
1 - 20 of 29 Posts
Top