Modded Mustang Forums banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
133 Posts
Discussion Starter #1
So i go to the track today made two time runs, now i run an auto trans and i leave it in drive and let it shift it self. Alls well and i dial in for first round blah,blah.
I leave at 2400 except when i mash the go peddle it leaves what i believe is second gear, the shift points were lower than normal as well.
So my question is what sensors are involved in the pcm's shifting decisions? or would a faulty TPS or speed sensor cause this, more importantly i noticed the speedo was'nt working either.
 

·
Premium Member
Joined
·
9,751 Posts
most trans issues of this type are electrically related.

since you just had the trans out, make shure all the plugs to the trans are installed correctly & are tight (by correctly I meen make shure the pins are straight & going into the propper holes in the female part of the plug)

also make shure the shift cable is adjusted propperly.

short of that, does the car have any code/etc?
 

·
Registered
Joined
·
133 Posts
Discussion Starter #3
No codes. i cleaned and checked all the plugs. but the speedo was'nt working either so i'm wondering if the speed sensor has something to do with it? what i don't know is that sensor even involved in WOT shifting? as you know it does'nt do this when manually shifting.
 

·
Premium Member
Joined
·
9,751 Posts
the speed sensor is active in alll trans functions.

are you shure the trans was in d with o/d shut off?

how long has the speedo not been working?
 

·
Registered
Joined
·
133 Posts
Discussion Starter #5
O/D was off and the speedo has worked since and was working during my time runs, just was'nt working 1 st rd. so that would lead me to believe that if the speed sensor is faulty it puts the trans into a default mode of sorts? i just have'nt been able to find out what sensors are active and important when i go to WOT.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top